Podgląd dla administratora · produkty i ceny testowe · sprzedaż wyłączona

Wyjątkowe prezenty dla wyjątkowych osób

Polityka cookies i pamięci przeglądarki

Sklep TwojPodarek.pl zapisuje w przeglądarce niewielkie informacje, które pozwalają m.in. korzystać z koszyka, logowania i Ulubionych. Ta polityka wyjaśnia ich działanie i sposób usuwania.

1. Kto odpowiada za dane

Za witrynę odpowiada Sprzedawca będący Administratorem danych. Jego pełne dane i kontakt znajdują się w punkcie 1 Polityki prywatności. Ta polityka opisuje również Twoje prawa dotyczące danych osobowych.

2. Pamięć potrzebna do korzystania ze Sklepu

Cookies to małe pliki zapisywane na urządzeniu. Część działa przez sesję przeglądarki, czyli zwykle do jej zamknięcia, a część pozostaje na dłużej. Ulubione korzystają z podobnej pamięci przeglądarki, która zachowuje listę po zamknięciu strony.

Zapis niezbędny do przesłania komunikatu lub działania funkcji, o którą prosisz, nie wymaga dodatkowej zgody. Zgoda marketingowa nie jest warunkiem zakupów. Poniższa tabela opisuje informacje zapisywane przez Sklep:

RodzajDo czego służy?Jak długo?
KoszykPozwala dodawać i usuwać produkty oraz zmieniać ich liczbę.Do końca sesji przeglądarki.
Zapamiętanie koszykaPozwala rozpoznać Twój koszyk, gdy przechodzisz między stronami Sklepu lub do niego wracasz.[DO UZUPEŁNIENIA: czas zapamiętania koszyka].
LogowaniePozwala korzystać z konta bez ponownego wpisywania hasła na każdej stronie.[DO UZUPEŁNIENIA: czas logowania bez opcji „Zapamiętaj mnie” i z tą opcją].
Sprawdzenie przeglądarkiSprawdza, czy przeglądarka pozwala zapisać cookies potrzebne do logowania.Do końca sesji przeglądarki.
UlubioneZapamiętuje produkty dodane do Twojej listy.Do usunięcia produktów z listy, wyczyszczenia Ulubionych lub danych witryny w przeglądarce.

Informacje potrzebne do logowania są używane przy korzystaniu z konta. Lista Ulubionych pozostaje w używanej przeglądarce — nie jest automatycznie przesyłana do Sklepu ani przenoszona na inne urządzenia.

3. Dodatkowe usługi i zgody

Dodatkowe technologie: [DO UZUPEŁNIENIA po sprawdzeniu włączonych płatności, dostaw, analityki i reklam: nazwy, dostawcy, cele i czas przechowywania albo potwierdzony brak dodatkowych technologii].

Technologie opcjonalne, np. reklamowe lub analityczne wymagające zgody, mogą uruchamiać się dopiero po jej udzieleniu. Samo wejście na stronę, przewijanie lub dalsze przeglądanie nie oznacza zgody. Możesz odmówić zgody albo ją wycofać równie łatwo, jak ją wyrazić. Nie pozbawia to możliwości podstawowych zakupów.

Zmiana zgody: [DO UZUPEŁNIENIA tylko przy stosowaniu technologii opcjonalnych: miejsce i sposób zmiany lub wycofania zgody; w przeciwnym razie usuń ten akapit].

4. Jak usunąć zapisane informacje

W stopce, w „Ustawieniach prywatności”, możesz przeczytać informacje o pamięci witryny i wyczyścić Ulubione. Ta funkcja nie usuwa koszyka ani zalogowania i nie służy do wycofywania zgód na dodatkowe technologie.

W ustawieniach przeglądarki możesz usuwać dane witryn oraz blokować ich zapisywanie. Instrukcję znajdziesz w pomocy swojej przeglądarki. Usunięcie lub zablokowanie niezbędnych danych może wylogować Cię, wyczyścić koszyk lub Ulubione albo uniemożliwić działanie wybranej funkcji.

5. Aktualizacje

Opis jest aktualizowany, gdy zmieniają się używane technologie lub zasady ich działania. Zmiana polityki nie zastępuje zgody na technologie, które jej wymagają.

Ostatnia aktualizacja: 16.10.2026.

Prywatność i pamięć przeglądarki

Korzystamy wyłącznie z technologii potrzebnych do działania sklepu. Nie używamy ich do celów reklamowych ani do analizowania Twojej aktywności.

Lista ulubionych zapisuje wybrane przez Ciebie produkty w tej przeglądarce. Możesz ją usunąć poniżej. Przycisk nie usuwa koszyka ani sesji logowania.

Informacje o cookies i pamięci